Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Stilouri Romanesti, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Stilouri Romanesti foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Stilouri Romanesti este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Perioada de fabricație: 1961 – jumătatea anilor `80. Producția modelului „Flaro” 61 C a încetat ca urmare a sistării aprovizionării cu celuloid a întreprinderii. A fost cel mai spectaculos model produs de „Flaro” prin numărul foarte mare de pattern-uri (19 depistate de mine și care fac parte din colecția personală). Această mare varietate de modele nu a fost ca urmare a vreunei strategii estetice, ci în funcție de livrările de celuloid pe care fabrica „Nitramonia” Făgăraș le făcea către „Flaro”.
De mulți ani, acest model este unul dintre cele mai căutate printre colecționarii din România.
Penița: în primul deceniu de fabricație au fost utilizate penițe „Bock Iridium” și „Degussa”. Din 1970 au apărut penițele produse la „Flaro” 51 FK.
Armăturile stiloului sunt cromate: agățătoarea, inelul de la baza capacului și inelul din extremitatea corpului stiloului.
Unul dintre exemplarele aflate în colecția mea este personalizat cu textul „EREN 69”. Ceea ce înseamnă „Expoziția Realizărilor Economiei Naționale”, organizate din anul 1964 la Centrul Expozițional Romexpo. În acel an, România a participat, printre altele, și cu autoturismul „Dacia 1300”.
Prețul de vânzare în epocă este destul de mare – 44 de lei –, față de 24 de lei cât costa un „Flaro 61 S”. Diferența se justifica prin prețul mult mai mare al celuloidului față de cel al plasticului utilizat la modelul amintit.
Cel mai căutat dintre pattern-uri este „Lizard”-ul care se găsește destul de greu în ultimii ani și are prețul cel mai mare printre amatorii de instrumente de scris românești (evident, după „Flaro Dacia”).