Pentru functionarea in conditii optime a site-ului Stilouri Romanesti, datele cu caracter personal si cookie-urile sunt foarte importante.
Stilouri Romanesti foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Stilouri Romanesti este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.
Modelul cu care fabrica de pe strada Râuri din Sibiu a marcat trecerea la o nouă epocă a fost „Flaro 61”, cu cele două variante: „Flaro 61 S” (cu corpul din plastic turnat) și „Flaro 61 C” (cu corpul și capacul din celuloid). Sistemul de încărcare s-a schimbat și el față de perioada stilourilor din celuloid, stiloul având convertor.
Este stiloul care s-a produs cea mai lungă perioadă de timp (1961 – 1989), practic până la revoluție și chiar un timp scurt după aceea. Nu este un alt stilou de care imaginea întreprinderii din Sibiu să fie mai legată decât acest model care a scos din instituții și din case tocul de scris.
Și la ora actuală cele mai multe exemplare care se găsesc pe piață sunt ale acestui model.
„Flaro 61 S” este în majoritatea cazurilor negru, cu capacul și corpul din plastic. Există și versiuni color. De exemplu, eu am în colecție două nuanțe de verde, albastru, gri, burgundy etc.
În primul deceniu de fabricație au fost utilizate penițe „Bock Iridium” și „Degussa”. Din 1970 au apărut penițele produse la „Flaro”. În primul deceniu și jumătate penițele „Flaro” 51 FK erau aurite în întreprindere. În ultimii ani ai comunismului, din cauza sistării aprovizionării cu aur, penițele cu care au fost echipate aceste stilouri erau din oțel simplu, neprelucrat. Armăturile stiloului sunt cromate: agățătoarea, inelul de la baza capacului și inelul din extremitatea corpului stiloului.
Prețul de vânzare în epocă era de 24 lei (1976).